Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN GLIMT AV LJUS

 

På en ö av ensamhet

satt han bland julaftons röster

 

ältade oförrätter

i hjärnans labyrinter

 

tänkte svarta tankar

om livet som gick

 

utan att säga något

 

någon knackade

på hans hårda skal

 

Farfar, var är du?

Var med oss

 

och en ljusglimt tändes

i själens mörker




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 723 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-12-26 18:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar! <3
2017-01-01

    Birgersdotter VIP
Väldigt fint och medmänskligt skrivet-från mörker till ljus!
2017-01-01

  ULJO
Fint skrivet och förmedlat
2016-12-29

    Dan Myrbeck
Finstämd reflektion
2016-12-28

  Lars Hedlin
Mycket bra
2016-12-28

  Valter Örn VIP
Där ser man hur viktigt det är att det finns yngre som förlöser äldre som kanske fastnat i gamla oförrätter och andra tråkigheter och krämpor. Det är en viktig mission !
2016-12-27

  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla du beskriver här, när ljuset tänds i mörkret...
2016-12-27

  Fem hjärtan VIP
Så ömt och varmt skaldat.. "en ljusglimt tändes".. Så underbart!
2016-12-27

    ej medlem längre
så vacker och humanistisk denna dikt att den måste bokas per bokmärke.. komprimerad, inte ett ord för mycket, och det stämmer verkligen! tar man bort något eller lägger till så raseras denna fint polerade byggnad, det är ju så det ofta känns när/om en text är riktigt, riktigt bra.


"någon knackade
på hans hårda skal

Farfar, var är du?
Var med oss

och en ljusglimt tändes
i själens mörker"


mycket beundransvärt stycke poesi! tack.
2016-12-27

    ej medlem längre
En berörande och varm text.
2016-12-27

  Marianne Räf
En sorglig men vacker saga, som slutar med hopp om nått bättre.. Fint !
2016-12-26

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om en ovärderlig ljusglimt!
2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP