Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det för någon slags berättelse... som du har levt?

har du skrivit och levt
en kärleksdikt
en självbiografi
en episk triologi
från tragedi
till storslaget drama
fantastiska människoöden
cinematiska livsögonblick
undangömda och storslagna möten
med andra i livet
minnen som faktiskt även har levts
blivit till
givits blod
i våra armar och ben
någonstans här i världen

vad är det...
för någon slags berättelse
som du bär
i ditt sinne och liv?

är den sista tredjedelen
så mycket mindre?
sammanpressad till bara några hjärtslag
där på bladet.
eller nästan ännu längre....

med allt det andra
lilla stora lilla här i livet
det som inte riktigt kunde
(eller nånsin vågade)
att få någon plats.
fick aldrig sin chans...
till att helt sjunga ut
förrän just där på slutet.

ja så mycket
som alltid skyfflades bort
precis ut ur mitten och början
av det vad det än var
som vi levde och skrev.

Men vad är det för story
som du nu själv
har skrivit och levt?

Låt dig allting berätta.
Ja. Låt dig och mig det berätta.
Låt oss tillsammans
nu båda berätta
just detta.
Så djupt in i dikten och livet
att detta
inför varandra
och i detta mötet
med alla dom andra

stora väldiga
världshistorierna
och minsta mänskliga ödesmöten.
allting i själseld och skrifter av livet.
livspanoramorna... drömscenerierna
dom flerfaldiga flerakts-dramerna.
mötet och glöden... i själen och livet
alla dom storslagna drömmarna
som just har ristat in
denna skriften
inför våra och varandras
så små... och så vidsträckta ögon.

Ja. Vad är det för någon slags berättelse
som du har skrivit och levt?
(Här i stoffet av världen)

Ja. Låt oss båda tillsammans nu höra...
Just detta.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Verner Forsman
Läst 137 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-01 13:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman