Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåvalens leende

Gud släppte taget
åkte vattenrutschkana
ner genom nederbörd
och slemhinnor

förlorade sig
ner i det heligaste
gömslet
där alla möten
har sin början

alla embryon
snarlika
intill förväxling

gudsembryot
kunde
vara en åsnas
eller en kamels

en cikadas
en berguvs
en elefants
en kaskelotts

på embryots
nivå alla lika

inte skapade Gud
moderlivet
moderlivet
skapade Gud

som ett lerkärl
på drejskivan
mellan fuktiga händer

viskades namnet
Jag Är

en rysning
genom alla embryon
alla tider

gav mod att födas och dö
för att återigen
födas

genom nederbörd
och vittnesbörd
genom slemhinnor
och sten

regnet viskade
namnet Jesus
när himlen
drunknade
i havet

när blåvalen log
mot soluppgången




Fri vers av Petter Wingren
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-12-25 13:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren