Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellandagsrea






Kom till oss och köp
om ni har pengar över
vi har fyllt vår affär
med allt ni behöver

det knuffas och puttas
känslorna svänger
irriterade blickar
på andra blänger

det rycks och det slits
från höger och vänster
hänsyn försvinner
när det gäller förtjänster

man kan inte säga
att folk där är lea
men jag gillar inte
att trängas på rea





Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2016-12-26 11:46



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Realisation är ingen
riktig lisa för vår
nation.
2016-12-28

  Lars Hedlin
Penga hysterin börjar redan ett par veckor före jul...
2016-12-28

  Respons VIP
Inte jag heller. Bra formulerat!
2016-12-27

    GG
Bra och mycket sammanfattande över stämningen i affärerna de första dagarna efter jul. Känner av den där jäktiga köpa-känslan mellan raderna.

Det är på mellandagsrean de sista julklappspengarna går åt - och kanske även den sista "julefriden". ;)
2016-12-27

  i af apa
inte jag heller! hu för mellandagsrea!
men rolig text!
2016-12-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och lite ironisk text om denna hemska julrea. Bra rimmat!
2016-12-27

  StinaJ VIP
Tänkvärda ord om köphets och hysteri, som om det inte vore nog med allt vi inhandlar inför julen.
2016-12-27

  Gunnel Eriksson VIP
Precis, varför ska man
köpa det som blev över.
Du rimmar skickligt.
2016-12-27

  Niliboy
Nä, man rede ju sig ändå....?
2016-12-27

    Peter Söderqvist
Bra behandling av ett ämne som inte förekommer så ofta i poesin.
2016-12-26

  Maria Sundelin VIP
Jag tycker det kan vara roligt ibland, men jag tar det lugnt
Kramar
2016-12-26

  ResenärGenomLivet VIP
Det stämmer verkligen, det som du skriver...fint rimmat...
2016-12-26

  Anya VIP
Bra rim och innehåll. Jaa mellandagsrean börjar ju nästan på julafton. *suck* Jag är less på kommersialismen.
2016-12-26

  Eva Helene VIP
Håller med dig till 100 %. Fint rimmat och skrivet!
2016-12-26

    ej medlem längre
En skojfrisk text med glimten i ögat!
2016-12-26

    ej medlem längre
jag hart aldrig varit på rea så jag vet inget om det. jag säger bara god jul till er alle.
2016-12-26

  Öknens Ros VIP
nej, ingen mellandagsrea för min del. sparar pengarna till annat.
2016-12-26

  Marianne Räf
Ja, å vara ute å trängas bland
folk, är ju ej särskilt lockande!
Kul, att du rimmar lite, iaf !!
2016-12-26

  Nils-Robert
En dikt med humor till dråpliga beteenden. Man ler. ! :-)
2016-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP