Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snigeln

Jag tycker om den där snigeln
som kommer med ett budskap till kejsaren
som fångar vindens längtan
stenarnas svårmod
gräsets envisa styrka
som rör sig med svår möda
och lämnar en sträng
av frustande energisk saliv
över asfaltens bergslandskap

Jag tycker om den där snigeln
som pejlar så ängsligt med sina antenner
som riskerar sitt liv
för att färdas över en skyddad gångbana
som gör en tvåmetersfärd
på dygnets ljusa timmar
men inte glömmer sitt mål
på andra sidan bergen

Jag vill färdas med dig
och lära mig av din ödmjuka strävan
ditt tålamod och din envishet
så att jag som människa
kan möta andra människor
med den långsamhet
som lyhördheten kräver

Jag tycker om den där snigeln
som bär universum i sitt skal




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-12-27 10:31



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Ännu en fin text från dig. Här har vi människor mycket att lära. Livet måste inte rusa på med högsta fart. En text till långsamhetens lov som ger oss tid att reflektera över livet.
2016-12-28

  Blomma-Stjärna VIP
ömsint och klok dikt - jag gillar också snigelns långsamma gång och husspiralen den bär med sig och bor i!
2016-12-27

    Jane S VIP
Vilken fin text du skrivit. Tycker också om den där snigeln.
2016-12-27

  Mats Edin VIP
Ja det krävs nog detta!
2016-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text där en liten snigel ger upphov till djupa tankar!
2016-12-27

    Here comes Johnny
den snigeln. fin.
2016-12-27

  Gunwale VIP
Mycket bra!
2016-12-27

  Stefan Albrektsson
Underbart fin! Och väldigt mångfacetterad - det slog mig just att det universum som snigeln bär i sitt skal är snigeln själv... och blev tvungen att kolla upp etymologin av ordet "universum"... fascinerande. Ja, vi har mycket att lära av snigeln!!
2016-12-27

  cilax VIP
fin
2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP