Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Problem kan likna en snöstorm





börjar som enstaka flingor
i måttlig vind

efterhand snöar det kraftigt
vinden ökar i styrka

snön lägger sig
som ett hindrande täcke

om man inte gör något
blir man instängd av höga snödrivor







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2016-12-27 12:02



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Perfekt liknelse.
2016-12-29

    Dan Myrbeck
Jaa, så kan det vara..
2016-12-28

  Eva Helene VIP
Ja, det gäller att befria sig i tid! Bra här!
2016-12-28

  Lars Hedlin
JA just så
2016-12-28

  Niliboy
Ja, så är det ju, så man får försöka vara ute i tid!
2016-12-28

  Blomma-Stjärna VIP
absolut! Bra bild!
2016-12-27

  ResenärGenomLivet VIP
En bra liknelse...då får man börja "skotta"...
2016-12-27

    ej medlem längre
Ja, höga snödrivor har man erfarenhet av, det vill man inte sitta fast i!
2016-12-27

  Maria Sundelin VIP
Så kan det vara
Kramar
2016-12-27

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Det gäller att ta itu med skottningen förrän man blir helt insnöad !

BRA Skrivet!!!
2016-12-27

  Johan Strömstedt
Ingen dum liknelse. Känner mig själv mellan varven som en gammal snögubbe, det är då snöskyffeln kommer fram i form av en vässad penna.
Således, ännu inte helt insnöad.

2016-12-27

    ADI Nehlin
Så sant, tillfälle för stillhet kanske. Fint skaldat.
2016-12-27

    Peter Söderqvist
Spännande liknelse, så väl beskriven.
2016-12-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra liknelse! Att inte bygga problemen större än de är.
2016-12-27

    jaybird
Utan snö ingen lavin.
Den fredliga snön.

Vackert skottat i yrvädret, Marita!
2016-12-27

  Gunnel Eriksson VIP
Det gäller att alltid behålla
en utsiktspunkt. Hela dikten är
en bra liknelse.
2016-12-27

  Öknens Ros VIP
träffande liknelse.
2016-12-27

    ej medlem längre
problematiskt med snöstorm på fler sätt. trän kan ramla över en. man kan halka o bryta armen.
2016-12-27

  Anya VIP
Tycker sista strofen är så talande. Stämmer in på mycket. Bra!
2016-12-27

    ej medlem längre
Fantastiskt talande liknelse!
2016-12-27

    Birgersdotter VIP
Så sant!
2016-12-27

  i af apa
sant som bara attan!!
2016-12-27

  Marianne Räf
Ja, verkligen! Det har du rätt i..
Problem kan va´ som snö.
En av många träffande allegorier,
du förmedlat, här !
2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP