Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Letade adresslappar på "postnörd" för att skicka paket. Vad fann jag? Jo hekatomber med så kallad underhållning. Spelkuponger. Kan tiden förstöras mera effektivt?


Att slippa sin dag

DET LEVIGA?

Väl formar den starke med värdet sin värld,

väl flyga som örnar hans rykten;

men någon gång brytes hans vanskliga färd,

och örnarne skrämmas på flykten.

Vad spelet må skapa är vanskligt och kort,

det dör som en fjärtvind i öcknen bort.

Men reklamen:

Att vinna är evigt: Bland v5 och lott
Du bjuds att ej vara statistisk
Du nyttjas av enfaldet, utarmas blott
Av lyckoreklam humoristisk
Det sköna är evigt: Ursäkta Tegnér!
Jag lånar ditt utsökt charmanta manér

Så förnuftet:

Så fatta all orden, tänk till på ditt sätt
Och vinn så det sköna med glädje.
De andra dör ut med vår fäderne-ätt
Om måttfullt i detta vi vädje!
Vad tiden dig gav?  Lyssna här! Stenen vänd!
Det Sanna och Rätta?  ... Blott tröttsam legend!

 




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 334 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-12-27 12:04



Bookmark and Share


  walborg
Klokt och med rim och meter därtill - sympatisk läsning
2017-05-05

    ej medlem längre
Så bra du snickrat ihop denna dikt!! Tiderna har ändrats sedan förlagan skrevs. Den som alla fick lära sig utantill förr i tiden.

2016-12-27

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra text att läsa och begrunda!
2016-12-27
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki