Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärnan är en despot

Tankens kraft är väldig
För sjukdom liksom bot
Det är i högsta toppen
Som ondskan har sin rot
Välsignelse och ängel
Eller pest och idiot
Glädje, sorg och ilska
Har inte samma kvot
Fast lyckan är så nära
Känns livet som ett hot
Kosmos bara flyter
Så svårt det är att tro't
När allt tycks tvärtemot
Av hjärnan, en despot




Bunden vers (Rim) av Thomas Berg
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-12-27 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Berg
Thomas Berg