Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjukt

Uppmätt, bedömd, synad
i sömmarna, skådad
i munnen

Ett vädjande förklarande och försvarande
kretslopp av möten, solvarv av meningslöshet

Det äts av min lealösa kropp
blodiga stycken mellan gula tänder
tuggas helt enligt regelverket
byråkratins idisslande

Ge dig till tåls kvinna, du värdelösa medborgare
domen kommer snart

Någon gång mellan jul och midsommar




Fri vers (Fri form) av Cillur73
Läst 366 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-12-28 15:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mollstämt och vasst om den svenska O-vården, och dess oförmåga att göra allas våra liv lättare när vi drabbats av sjukdom...så tolkar i alla fall jag detta starka poem.


"Ge dig till tåls kvinna, du värdelösa medborgare
domen kommer snart"


rader som har tänder, och mål i mun, jag tycker om denna dikt! applåd. tack.

2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Cillur73
Cillur73