Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5/7 shakespearisk sonett


En gång var världen räddad

Och nu tog natten slut utan en blund
Jag såg Solen slockna och sen bli till
Jag gav dig gryningen för en sekund
Och den sekunden var trafiken still

Ditt stora hjärta höll mig kvar med ro
För första gången var jag lugnet självt
Jag tvivlade på dåtid och otro
Ett halvt decennies stumma bättre hälft

Men ett för varje tåg som går norrut
Jag släckte även dina ord till slut –




Fri vers av Jonathan Yhl-Gabrielsen
Läst 226 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-12-28 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonathan Yhl-Gabrielsen