Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt om Sveriges destruktiva narkotikapolitik.


Min Broder

Han byte ett varmt element mot heroin
hans mjöl blev kokain
och hans fredags öl blev amfetamin

han förlorade sin fru och barn, för ett rus
Med dem förlorade han sitt hus

han fruktar döden mer än allt
Men likaså om en anstalt

dö på gatan fylld med skräck
eller hamna i finkan som en skamfläck

Min broder håll ut
Detta systemet går mot sitt slut

Tanken på bättre tider gör att han spyr
det är hopplöst när livet gått ur styr

straff och isolering gör dig rädd att ta strid
men utan oss får han aldrig frid

varken frid vid liv eller död
han är ensam och dör utan stöd




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Knogkött
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-28 03:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knogkött
Knogkött