Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojken i bubblan

Pojken i bubblan har fått ett segel av sin far
Han seglar i rymden i sitt stora badkar

Han vinkar till stjärnor som blinkar tillbaka
Han frågar osten i månen om han får smaka

Det finns ingen som ser honom nu
När natten är mörker och nå'n ropar Bu

Pojken i bubblan vill komma tillbaka
till pappa och mamma som är vakna

Men vägen är sällsam i rymdens landskap
för pojkar i badkar med segel där bak

Han måste klara alla svåra lägen
Han måste segla den långa vägen

Tiden förändrar både mor och far
Snart finns ingen av dem kvar

Men de får plats i pojkens minnen
och seglar med honom på jordens himmel




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-12-28 06:15



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Mycket fin rytmisk text. Håller med Anya om att den smakar barndikt, även om den kan vara lite svårtydd för ett barn.
Trots det ser jag den framför mig i en bok med trevliga färgglada teckningar. Den boken skulle jag gärna vilja ha.
2016-12-28

  Marita Ohlquist VIP
Fin avslutning på en bra text!
2016-12-28

  Anya VIP
Intressant att du väljer att rimma...kul! Lite barndikt över denna...tänker jag. Bilden av pojken som seglar i rymden i ett badkar. Kanske lite för sorglig för att passa barn...??? Fast föräldrarna seglar ju med pojken på himmelen på slutet.
2016-12-28

    ej medlem längre
Dina ord går rätt in i hjärtat att läsa.
2016-12-28

  Stefan Albrektsson
Fantastiskt fint skrivet, med psykologiskt djup och med fin blick!! Känner igen mig själv väl i pojken i bubblan som seglar (och liknar dessutom den tidigare fina "Snigeln" i många aspekter)! Bravissimo!!
2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP