Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återbesök






De sorgkantade tankarna
kom på återbesök

kände igen dem allihop
nämnde dom vid namn

högljudda vräkte dom sig
i minnets fåtöljer

tävlade om de bästa platserna
lät dom hålla på

framåt kvällen gäspade dom
av trötthet och tristess

så gjorde även jag
sa Godnatt och gick till sängs

på morgonen när jag vaknade
hade alla gett sig av




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 567 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2016-12-28 12:57



Bookmark and Share


  aol
Så bra skaldat vännen man känner igen sej,
2017-01-04

  StinaJ VIP
Fint och känslosamt berättar du om den stora sorgen. Blir berörd inom mig av dina ord.
2017-01-03

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som kommer och minnen som går...ja, det är vi nog alla med om...fint skrivet...
2017-01-02

  Niliboy
Min räddare är Jesus å bön, men en god sömn prisar jag alltid!
2016-12-29

  ULJO
Du är fantastisk
2016-12-29

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en bra liknelseberättelse.
Tycker om "sorgkantade tankar"
2016-12-29

  Salvation Pepper
Klokt drag, att säga Godnatt. De fattade vinken och gav sig av.

Du lär, och har mycket att lära ut.
2016-12-29

    Peter Söderqvist
Vacker beskrivning a sorgerna som kommer åter.
2016-12-28

  M.Eta
Vad skönt att sopa undan alla sorgliga tankar. Dem har man ingen glädje av, men ibland är det skönt att gråta ut en stund för att sedan må bättre. Kram
2016-12-28

  Blomma-Stjärna VIP
man kan inte ta död på de sorgkantade tankarna - men låta bli att sugas in i dem - en stor klokhet andas denna dikt -
2016-12-28

  louisegirl
Så befriande skönt...
Bra ordat!
2016-12-28

  Eva Helene VIP
Så befriande skönt detta, ler när jag läser!
2016-12-28

    ej medlem längre
De tröttnar nog till slut då, när de inte får uppmärksamhet!
Bra idé att trötta ut ovälkomna tankar!
2016-12-28

  Maria Sundelin VIP
Ibland är ignorans den bästa medicinen mot ovälkomna inslag i livet
Kramar
2016-12-28

    Dan Myrbeck
Bra metod!

(Ska väl va "lät" dom hålla på..)
2016-12-28

    ej medlem längre
bra att de gav sig av.
2016-12-28

    ej medlem längre
Vilka befriande ord om sorgen som kommer och går som den vill ibland.
2016-12-28

  Öknens Ros VIP
ja, som de tränger sig på, de tråkiga tankarna. lite sömn och de försvinner.
2016-12-28

    Birgersdotter VIP
Känner igen mig!
2016-12-28

  Anya VIP
JAA1 Precis så ska man göra med dessa högljudda tankar som infinner sig lite då och då. Låt dem hålla på bara! till slut lessnar de. Humor och allvar i bästa format.
2016-12-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Galghumor och sorg i blandning, med fina metaforer. Ja, efter en natts sömn brukar man må bättre.
2016-12-28

  Marianne Räf
Ja, några tmrs sömn kan ju va´bra!
Även mot sorgkantade tankar !
Fint förmedlat å även med humor :
"högljudda vräkte de sig i minnets
fåtöljer" Riktigt skoj !
2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP