Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är jag, så är det bara

Ibland blir jag trött på att vara puzzelbiten

Den där som alltid blir kvar till sist

För att den är så svår att placera in i ett färdigt motiv

 

Och hur mycket andra än försöker att slipa mig efter

Mallen ”normal” för att få mig att passa in i livets mönster

Så är det ett omöjligt jobb de tagit på sig

Eftersom jag aldrig kommer att välja sida så länge jag lever

 

Kalla mig trotsig omöjlig eller vad ni nu vill

Det finns ändå inget som går eller kan få mig till det

Ty det är inget val som att välja kläder till en fest

Inte ens att stå fast vid sina åsikter är i dess närhet

Då det här handlar om något som jag ej medvetet gjort

 

Och det faktum att jag är född med ett funktionshinder

Gör att jag aldrig kommer bli helt ”normal” i era ögon

 

För hur osynligt det nu än må vara så finns det alltid där

Det är någonting både jag och ni måste acceptera 

 

Att jag är puzzelbiten som saknar ett mönster att helt passar in i




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 423 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-12-28 19:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Berör inom..kram
2017-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
utanförskap och acceptans ger något annat, kalla det frihet från att passa in i mallen, om du vill!
2017-01-07

    Dan Myrbeck
Det bästa äktenskapet med livet
får man om man skiljer sig.
2016-12-29

  Salvation Pepper
Jodu, alla passar in i Livets mönster. Vi är bara inte vanliga puzzelbitar. :)
2016-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Så här sjöng Sebastian Håkansson ("Abbe" i "Madicken") när han sjöng i bandet Alien Beat:
"Sätt dina fötter i spåren som vi lagt.
Bli en del av mönstret
Bli en del i symmetrin
Du har allt att vinna
Du förlorar ingenting
Bara ditt liv!"
2016-12-28

  Marita Ohlquist VIP
Vemodig text som berör mitt inre!

2016-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP