Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar vi skrev

Tankar är som de sköraste såpbubblor
oerhört ömtåliga när man försöker sätta dem på pränt
går lätt sönder
kvar blir en blöt fläck

Att gestalta kärleken är minst lika svårt
blir lätt lite kladdigt
som en marmeladklick
på morgonrocken


Kärleksförklaringen är nog inte till för alla
blott den det avser

I en bunt med rött band bevarar jag er

Breven du en gång skrev







Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Strömstedt
Läst 330 gånger och applåderad av 26 personer
Utvald text
Publicerad 2016-12-29 20:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Utvald och vacker!
2017-05-21

    Adonis
Intressant.
Innan du hunnit skriva "rött" tyckte jag att marmeladklicken gav hela färgen åt dikten!
2017-03-20

  Nils-Robert
Det var en fin dikt om kärlek som även pekade på den ömma punkten att uttrycka den
2017-02-11

  Sofhia Wirström
fint beskrivet
om kärlek
om ord
2017-01-09

  louisegirl
Så fint och bra skrivet...
Grattis till *
2017-01-07

    ej medlem längre
Ja tänk så rätt du har, från tanke till skrift sker stora förändringar men jag tror ändå andemeningen i det skrivna ändå lyser igenom på ett värmande kärleksfullt sätt.
2016-12-30

  Marie Å
Bra beskrivet.
2016-12-30

  DavidM VIP
Mycket fina rader.
2016-12-30

  bumerang
Helt rätt och riktigt även i min värld.
Och du skrev det så bra.
2016-12-30

    ej medlem längre
Oerhört vackert skrivet. En ren njutning att läsa.
2016-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Skriver under alla 3!
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt