Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopp

Med ljusning kommer

bärare av hopp och tro

Gryning hennes namn

 

Kort är hennes tid

Med dagsljus dödens kittling

Giver henne frid

 

Skymning dagens bädd

Skugglik vandrar runt ditt hus

Natten står beredd

 

Tänder stjärneljus

Vaggar gråa skymning mjukt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av prima donna
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-08-26 08:12



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Mjukt, förhoppningsfullt, en handräckning är din dikt i mitt mörker.
Tack!
2021-12-16

    Sefarge VIP
Läste denna sköna skrivelse
Lyssnande till
"Näversko
marschen" av
en tillfällighet
Från radion. Blev
till extra "vacker
upplevelse" då.
Tack!
;)

2021-08-29

  Nanna X
Visst är det något mycket vackert med gryning och skymning. Fina nyanser i din dikt.
2021-08-26

  TrollTörnTrappan VIP
Snyggt kretsar du kring ljus & mörker, som skönt glider över i varandras faser!?!
2021-08-26
  > Nästa text
< Föregående

prima donna