Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brevet

Det kom ett brev om kärleken
om vinterns tid och iskristaller
ett brev ifrån en gammal vän
långt uppe där i kalla norden
ord intill ord stod präntat
hur saknaden känns stor
när värmen från din närhet
saknas där i kärleksorden

Det kom ett brev om ungdomen
om barndomens ljuva sköte
ett brev ifrån en gammal moder
när livet lekte och var bra
orden sirligt skrivna var
på papper blekt av solen
när dagarna var fyllda av skoj
och allt man bara ville ha

Det kom ett brev om ålderdom
om långa arbetsdagar
ett brev ifrån mig själv det var
för att få minnas tiden
orden noggrant skrivna var
berättade om forna dagar
när livskraften var innerlig
och inte krävde enkla svar

Det kom ett brev om freden
om kalla krigets nederlag
ett brev ifrån en stupad soldat
långt borta i fjärran land
orden väldigt sanna var
att alla vapen nu nedlagda är
freden klockor nu klämtar
för varje utsträckt hand

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 351 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-01 19:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Nu för tiden värdesätter man nog vanligt skrivna brev mer än förr...och det är alltid trevligt att få brev...fin text...
2017-01-03

    Dan Myrbeck
Ja, det går ju att läsa ut en hel del mera av ett p-brev (pappers-brev) än av ett e-brev:

Handstil
Extra krusiduller
Val av brevpapper
Val av kuvert
Val av frimärke

2017-01-03

  Fem hjärtan VIP
Så fint..!
2017-01-03

  Eva Langrath VIP
Fina små brevpärlor
2017-01-02

  M.Eta
Det är något visst med brev som antologin gick ut på i år. fin text om just detta.
2017-01-02

    ej medlem längre
Vilken underbar dikt!
2017-01-02

  Marita Ohlquist VIP
Värdefulla brev där vart och ett har sitt budskap av tankar och känslor!
2017-01-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Dina brev, fyllda med vemod och framtidstro, berör med sin fina känsla.
2017-01-02

  aol
En fin sann dikt om vardandet och görandet i människan gjort med så fin känsla och innerlighet,
2017-01-02

  Marianne Räf
Kan va´ fint med lite nostalgi, ibland !

2017-01-02

    Birgersdotter VIP
Fint skrivet.
2017-01-01

    ej medlem längre
Vackert skrivet!
2017-01-01

  Åse Tropp VIP
Du kan som få ge orden och dess betydelse liv!
2017-01-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO