Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja nån politisk ideologi tror jag inte på. Vi måste istället samarbeta, se det goda inom varje ideologi och tillsammans bekämpa ett allt kallare samhällsklimat.


Politisk ateist

Höger, vänster, mitten, block.
Grön och röd och blå
Följer som en lydig flock
Rosa likaså

En pirat och en rasist
Ger det hela extra tvist
Vill du sen etiken helga
Kan du Kd fakiskt välja

Måste jag all smörja svälja
Måste jag väl tro på allt
Känner att det allt mer kvälja

Kan man vara humanist
Eller är väl det för trist
Själv så är jag ateist

Men så gör jag plötsligt halt
Landet blivit allt mer kallt
Måtte jag väl göra allt

För att ondskan så förhindra
Stödja och försöka lindra
Se att stjärnan ska få tindra

Onda tungor så ska skalla
Islamister är de alla

Kan vi då gemensamt streta
Sluta skillnaderna leta

Vi är alla människor
Oavsett var från vi kommer
Ja vi delar denna jord

Vi behöver trygga leva
Vi behöver frihet med

Kvinna man ska likställd vara
och miljön vi ska försvara

IT och intrigitet
Tro och det vi inte vet
Formar vår identitet

Ansvar följer med vår rätt
När vi delar denna plätt







 








Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-12-30 21:47



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Precis, mindre "vi och dom"!
2016-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP