Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NICKEDOCKA

 

Obetydlig

nickedocka

går på nålar

 

väger ord

på guldvåg

även lättviktiga

 

sväljer ilska

som hotar

svämma över

 

välla fram

och dränka allt

med osagda ord

 

de som inte tål höras

synliggöras i ljuset 

 

är oåterkalleliga

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-01-04 17:41



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Välskriven dikt
2017-01-09

  Magdalena Eriksson VIP
Skarp och oåterkallerlig din dikt.
2017-01-06

  Valter Örn VIP
Jag tolkar dikten så att personen ifråga tror sig veta bättre än andra och gör det med ett tillbakahållet förakt och med ett spefullt ansiktsuttryck så att det ändå framgår vad vederbörande menar. Man ser det ibland i TV när vissa politiker framträder.
2017-01-05

  KattenKin VIP
En "falling down" kan vara ett fall för resning ibland. Suveränt skrivet.
2017-01-04

  ULJO
Väl förmedlat
2017-01-04

    ej medlem längre
kan bara säga att denna text är laddad och så stark att den efter läsningen påminner om sig gång på gång... habilt, beundransvärd dikt tycker jag. tack.
2017-01-04

  Marianne Räf
Gillar denna ! ;D
2017-01-04

    Dan Myrbeck
Ingen ska behöva ha det så!
Gränsen går vid vägning på
bronsvåg..
2017-01-04

    ej medlem längre
En kvinna med styrka i varje fiber.
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP