Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svenskländare är ett ord jag saknar i svenska språket. Om man är finländare bor man eller har sina rötter i Finland, men den etniska definitionen bestämmer man delvis själv.


Svenskländare

Jag är svenskländare
Efter mycket begrundan
så vet jag inte vad svensk är
men ett vet jag
Jag bor i Sverige

Min pappa var finländare
Han behövde ingen begrundan
Han visste att han var svensk
men ett vet jag
När han bodde i Sverige
då tyckte alla att han var finne




Fri vers (Prosapoesi) av Jeanne-Marie VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-31 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP