Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Redigerad: ändrade ett "inte vill ta ansvar för" till "inte vill förknippas med" samt lagt till femte raden från slutet)


utan grupptillhörighet

att tro sig vara så unik
att man är den ende i sin grupp
som från något perspektiv är annorlunda
jämfört med många andra i sin grupp
vad annat kan man kalla det
än blåögd naivitet?

att hävda att man inte tillhör någon grupp
inte ens gruppen som hävdar
att man inte tillhör någon grupp
vad annat är det än en oförmåga 
att förstå ordet grupp?

Men jag ger dig rätt på en punkt
du tillhör inte en grupp
för precis som alla oss andra
tillhör du många

Precis som alla oss andra
är du mångfasetterad och svårbeskriven
har du både goda sidor och mindre goda

Kanske menar du att du inte vill ta ansvar
för gruppen andra anser dig tillhöra,
inte vill förknippas med
de i gruppen som beter sig illa

Om det är detta du menar
tillhör du en större grupp människor
är du långt mer vanlig
än du själv verkar ana

Men att hävda att man inte tillhör någon grupp
menar jag kan beskrivas med fem enkla ord:

Att inte vilja ta ansvar




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-01 06:18



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En tänkvärd text...så nu sitter jag här och funderar på vilka grupper jag själv tillhör...ganska trevligt egentligen att veta att jag inte är ensam...
2017-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)