Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtat

 

 

Så mycket för så lite av det som kunde bli något fint

Pannkaka utan sylt 

Upplagda på ett så torftigt sätt som det bara är möjligt för vissna pannkakor att vara

Som en har försökt

Förtränga

Förtränga

Förtränga igen

Och åter

Igen och om och om tills en knappt fanns till

 

Och så plötsligt

Ett hjärta

Varmt och runt

Stilla och lugnt

Enkelt

Elegant och så, så vackert

Vaggar fram känslor djupt

Avgrundsdjupt begravna

Där de varken ville eller kanske egentligen skulle bli hittade

 

Men nu är det som det är

Och jag kan bara hoppas att vi kan

Om än så sakta kanske inte bara bevara

Utan också vara

Och fortsätta mjuka upp

Våra hjärtan

Tills dess att de är redo

Om någonsin

 




Fri vers (Fri form) av Andreas db Gustafsson
Läst 277 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-01 19:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
starkt diktat.
2017-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Andreas db Gustafsson
Andreas db Gustafsson