Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dom kommer... för den episka striden. Men stannar för livspoesin.


Dom kommer... för den episka striden. Men stannar för poesin

Dom kommer...
för den episka striden,
krigsskådespelet actionsekvensen
men stannade kvar..
för det mänskliga dramat
tragedien
både på och bakom scenen
även bland oss själva
på läktarplatser
med popkornregn
inför dessa romerska gladiatorer
vikingadräkter superhjältar
drakriddarordrar
superbandidos hemliga poliser
mästerdetektiver
privatspanare underjordiska agenter
...både litterära
och dom scenografiskt aktiva
än av och än på denna scenen.

Dom kommer... för den episka striden
men stannade kvar för livspoesin.

Så många bara försöker finna
det allra största här i världen...
men börjar närma sig det minsta.

Något bryter då genast igenom
allt detta spektaklet
med sina dunkla intimaste möten
och människoöden

...både på och av scenen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-01 21:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
För mig var det tvärtom. Jag kom hit för poesin och sedan började människor bekämpa mig.
2017-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman