Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självporträtt






Är som ett vindkraftverk

när det är kav lugnt
är jag stilla
planerar för framtiden

när vinden är gynnsam
är jag energisk
jobbar för att nå mina mål

när det blåser för starkt
stänger jag av
för att undvika överbelastning

Är som ett vindkraftverk




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 593 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2017-01-02 10:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Närvarande och bra framfört..
2017-01-12

  Magdalena Eriksson VIP
Vinden- diktarens vän moder och starka dryck. Förbli i Öppna sinnen är arbete och bara vara..
2017-01-06

  Salvation Pepper
Överbelastning, ja.
Ta inte för mycket på dig.

Din olycka kanske är ett tecken på att du ska vila och ta det lugnt.
2017-01-05

  KattenKin VIP
Ovanlig metafor, verkligen läcker och beskrivande!
2017-01-04

  aol
Så insiktsfullt bra skaldat, man förstår din känsla så bra, kram.
2017-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Kul jämförelse...stämmer nog bra...
2017-01-03

  StinaJ VIP
Ett självporträtt som visar på kraft, styrka och acceptans förmedlar du fint gå din text.
2017-01-03

    Dan Myrbeck
Bra - du får oss att
tänka grönt,
inte att se rött!
2017-01-03

  Ida-Marianne
Alla berömmande ord är redan sagda, så jag bara instämmer i dem.
2017-01-03

  Eva Helene VIP
Ett vindkraftverk - så välfunnet och bra som självporträtt och med insiktsfull "förklaring"!
2017-01-03

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin liknelse! Tack för ditt sätt att se på livet!
2017-01-03

    Peter Söderqvist
Du hittar fantastiska liknelser varje gång. Tack.
2017-01-03

    ADI Nehlin
Bra liknelse och fint skaldat
2017-01-02

  Maria Sundelin VIP
Så kan det vara. Själv känner jag mig mer somvatten
Kramar
2017-01-02

  Blomma-Stjärna VIP
tack för denna dikt - så fin och klok att ta till sitt hjärta!
2017-01-02

    ej medlem längre
måste vara omväxlande vara så.
2017-01-02

  louisegirl
Så bra liknelse
2017-01-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket självporträtt dina metaforer målar!
2017-01-02

  M.Eta
Dina fina liknelser träffar mitt i prick. Bra!
2017-01-02

  Öknens Ros VIP
en liknelse så god som någon.
2017-01-02

  Anya VIP
Att ha förmågan att stänga av är guld värt. Jag försöker lära mig...men det är svårt. Fina liknelser...
2017-01-02

    ej medlem längre
En självporträtt som speglar en inre styrka.
2017-01-02

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Skön insikt för att inte gå in i väggen.
Gillar liknelsen.Må väl.l TBG.
2017-01-02

  ULJO
Läs och analysera denna text och du har en bra start på det nya året
2017-01-02

  Marianne Räf
Bra liknelse !
2017-01-02

    Birgersdotter VIP
Klokt-bra strategi!
2017-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP