Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är en text ett rop på hjälp eller bara ett utdrag från något, ska vi då..


hörsamma.

Det hela började en morgondag,
att tre personer stod utanför mitt fönster,
de samtalade med varandra.

De ville ha min lägenhet.

Nu börjar det igen, tänkte jag.

Och jag visste av erfarenhet vad som skulle
hända men det visade sig vara annorlunda
den här gången. På något sätt lyckades dom
inta lägenheten ovanför min hyreslägenhet,
känslan av obehag förstärktes av hur väl jag
kunde uppfatta deras samtal där ovanpå för
ett ögonblick uppfattade jag en äldre kvinna
och en annan kvinna med en man. Jag spolade då
på toaletten för att se, ett par gånger och tyckte mig
höra klagoljud från den äldre, -nu spolar hon igen.
Plötsligt kände jag en kompakt tystnad och
visst lät det som han slutförde hennes liv.

Bokstavligen genom en död persons närvaro
ser jag dem "vems tur är det nu att bli äten"
frågar mitt inre och när de sedan tar över efter
offrets död ser jag dem tydligt, är jag också död?

Du viskar tyst i luften "de vill bara åt lägenheten"

(Och din identitet på nätet)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-02 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP