Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad R - ett år senare Nothing else matters, Little bones, Sloe gin https://www.youtube.com/watch?v=F1_6yCHnSI4


Sorgesång i april

tomheten

när en älskad
lämnar för tidigt

borta

jag kryper in i dig
i overkligheten

vill laga hålet
i ditt hjärta
ta över smärtan

så att du får ro

prästens ord
tänkta som tröst

futtiga

gitarrerna gråter
ekar mellan kyrkväggarna
får fördämningarna att brista

"I'm so damn lonely"

din välfriserade nacke
ditt breda axelparti
skakar i kyrkbänken

jag kan inte sitta kvar längre
måste fram till dig
hålla om dig

hela din kropp skälver
som om ditt hjärta ska brista
det är sprängfullt av inkapslad sorg

ackumulerad förtvivlan
övermäktig att bära

var inte rädd

jag stryker dig över håret
som när du var liten
och rymdes i min famn

paniken i dina ögon
när de möter mina

det är bara du och jag här nu
och en tsunami av tårar

i en glasbubbla står vi

krampaktigt
klamrar vi oss fast
i varandra

och tiden står still
i en hel evighet

fragment av minnen

felkopplade
upplösta

du bara försvann


i en jävla hjärntumör

© Maria Alexén, 29 april 2016




Fri vers (Fri form) av Maria Marängsviss VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-04-30 00:26



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Gripande!
Men ändå
att försöka
finna tröst.
I det ogrip
bara?



2017-05-06

  i af apa
Sorgligt. Men väl berättat!
2017-05-04

  Ric
Otroligt starkt, allt går som rakt in i hjärtat och det är stört omöjligt att värja sig för smärtanm här. Livet kan vara så jävla orättvist och hårt.
2017-05-02

  Judas Ekholm VIP
Väldigt smärtsam, men inte ett dugg sliskig. En väldigt vacker Och sorglig dikt. Mycket berörande. Bra.
2017-05-01

    ej medlem längre
Så starkt och berörande. Kramar till dig! <3
2017-04-30

    ej medlem längre
En förfärlig hemsk bild du ger

en varm kram sändes över
hjärntumör
en tragedi


2017-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP