Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintervila vid sjö

Den hårda vinden rispar hennes torra hud röd

Skriker i öronen som sedan länge tappat sin känsel

Fingrarna har samma djupblå färg som det halvfrusna vattnet

Medan hon för övrigt är vitare än snön

Där hon ligger på den halvruttna bryggan

Och hennes oseende ögon stirrar mot en vacker stjärnhimmel

Där en stjärna nu sakta faller i nattens tystnad

Där den nyss så ilskna vinden nu stillnat

Faller en slapp hand ner i det iskalla vattnet

Och fullbordar den dödas vintervila vid sjön




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-03 22:31



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En text full av känsla
2017-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
lever mig in i dikten, tänker; hellre dö så, när det är dags än... på ålderdomshem, slangmatad
2017-01-07

  Salvation Pepper
En händelse med känslor.
2017-01-05

    Dan Myrbeck
Stark text. Bra berättat.
2017-01-04

  Sofhia Wirström
Vackra
lite vemodiga rader
2017-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP