Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten...


en kärleksförklaring

 

sov dun. månvarvet har lagt sig. jag målar en tavla i silver och vatten. sakta flyter natten in under brunjorden.

så sa jag dig:

fjäderfenor och sammetsalger
silverringar vill träs likt åtrå
det blanka mot det stål
mot det stål som nötts av tiden
spår och mattheten mot ljuset

för det spår en dåres solroshjärta
mönster i sumpen – lukten tränger
skator landar i håret
snart kommer dånet över huvudet
måste värja

aldrig förstod jag att vintern var en överlevnad. samlade sanningar inbäddade bland tidningspapper och kartonger. vankelmod och rosiga kinder hör inte ihop.

men sov dun. jag målar en tavla i silver och vatten. du är mig nära.

 




Fri vers (Prosapoesi) av kerstin skriver VIP
Läst 604 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-01-04 15:10



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"sakta flyter natten in under brunjorden"
Snyggt.

Ja, vintern är för vila.
2017-01-05

  Respons VIP
Vackert!
2017-01-05

  Nils-Robert
En dikt som framkallar tankar med såväl kärlek som vardagens gråa timmar.
2017-01-04
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP