Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sörj inte tiden som går

var inte ledsen över att tiden går;

ögonblicken vilar där

Vi skulle inte se ögonblicken

utan en ocean av tidsrymd omkring dem

Vi skulle inte se stunderna

om alla dagar vore

semester

 

Innan vår födelse

kände vi inte tiden;

stilla är allt som tiden med tiden strävar efter

 

var inte sorgsen över att tiden går;

ögonblicken vilar där

var inte nedstämd över tiden som går;

som bär livet och dess tyngd

varje ögonblick utgör dropparna

i livets ström

 

© Birgitta Wäppling, 5 januari 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-01-08 10:07



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Tidlöst vackert. Tack!
2017-01-09

  Feminaz
Så vackert, så finstämt, så klokt!
2017-01-09

  Eva Langrath VIP
Fin läsning om tiden som finns både nu då och sen.
2017-01-08

  walborg
Oerhört fin läsning - skapar lugn och perspektiv - tack
2017-01-08

  aol
Bra där jaa tiden kommer ju till en ,
2017-01-08

    Maria Malm
Kloka livsord.
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP