Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där asfalten blöder

Jag är född i en stad
långt från drömmarna
där vakar höghusen
som poliser i natten
morgonens gråkalla dis
möter nattflanörerna
krogarna har stängt
fånarna trampar vatten

Jag är född på bakgården
där förljugenheten lider
i en osminkad trappuppgång
ser man asfalten blöda
kalkstensväggarna är gråa
barnskriken vrålar ilska
medan nattvandrarna
räknar överlevande och döda

Jag är född i en yllefilt
farmors gamla gungstol
står oanvänd sedan kriget
och suffragetterna gråter
det bullrar från fabrikerna
budbärarna halsar ölglas
inte undra på bedövningen
och hammarslagen låter

Jag är född på asfaltsrenen
där avfallshögarna trängs
den melankoliska arbetarsången
hörs när flagglinorna piskar
revolutionen har nyss börjat
på det stenlagda torget
vilar någon under tidningspapper
och höstvindarna viskar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 567 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2017-01-10 22:11



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Rentav STRÅLANDE lyrik - STARKT !

GILLAR!!!!!
2017-01-16

  Magica VIP
Stark text!
2017-01-16

    ej medlem längre
Den var stark och full av känslor
2017-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
En dyster bild av hur livet kan se ut...starkt och bra skrivet...
2017-01-14

  Åse Tropp VIP
Jäklar!
2017-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som slår an en känslosträng i mitt inre!
2017-01-12

  M.Eta
Fin poesi som ger många tankar!
2017-01-12

  StinaJ VIP
En stark text från poetens penna som berör.
2017-01-12

  Lars Hedlin
Bra och starkt
2017-01-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Där inte ens
drömmar finns
efter denna text
det för evigt
i en brinns!
2017-01-11

  Ann V Åhsberg VIP
Så bra skrivet!
2017-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
En text, som speglar olika tider på ett mycket tänkvärt och berörande sätt.
2017-01-11

    Dan Myrbeck
Träffsäkert o tänkvärt
2017-01-11

  Fem hjärtan VIP
En mycket bra text!
2017-01-11

  Anya VIP
Starkt!
2017-01-11

  Ljusletaren
Bokmärkt och det säger allt :-)
/kram
2017-01-11

    ej medlem längre
Texten förmedlar starka känslor.
2017-01-11

  Änglaögon
Dina rader målar bilder av vemod och förfall, bra fångat.
2017-01-11

    ej medlem längre
Ja, hur har det blivit...verkligheten skrämmer! Talande bild av förfallet!
Bra skrivet!
2017-01-11

  Niliboy
Jadu, detta var fint diktat å med puls å smak!
2017-01-11

    ThyraThyra
wow!
2017-01-11

  Maria Sundelin VIP
Väldigt talande
2017-01-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO