Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rabatterad: Glädjeflicka!

På väg in till stans centrum stannade
jag till vid ett antikvariat, frågade efter
korsstygnsmönster på fjärilar...
Personalen där lovade då att leta fram
sådana böcker till mig. Jag kunde ju
titta in igen till dem på hemvägen...

Så på tillbakavägen gick jag in i antikvariatet
och där låg en hög med böcker och väntade
på mig. En stol var också framsatt det var bara
för mig att sätta mig ner och börja med att
jaga fjärilar!

Personalen satte igång att prata med mig om ditt
och datt... Under tiden jag sökte igenom alla
böcker på fjärilsmönster...

De hade mycket kul att berätta även jag bidrog med
något roligt som hänt mig... Ett öga höll jag på dem
och ett öga i böckerna... Och jag fann några böcker
med vackra fjärilsmönster... Samlade ihop dem
som jag valt och sa, nu vill jag betala...

Då sa antikvarien, att jag får stor rabatt...
Varför då, sa jag... Då fick jag till svar,
att jag hade lockat dem till så många
skratt med enkla spratt, jag var ju
en riktigt äkta: GLÄDJEFLICKA!






Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-05 20:10



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag läser en del texter för en väninna till mig. En del texter är som gjorda för att läsa själv annars och en del, som här, att bokmärka.
2017-01-06

  Johan Strömstedt
En härligt lättläst luftig text, blir lite sugen på en cocos-boll nästan.

2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt