Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är just precis... det där som dom alltid (fast ändå aldrig) sagt Det är ju precis vad som dom alltid har sagt det är just vad dom (aldrig ens) har sagt Ja. Det är just exakt vad dom (inte) har sagt Ja. Det är ju vad dom alltid (men nästan ändå ald


Vad dom alltid har sagt

handikapplatsen.
näst sista platsen.

den som inte fick plats.
den som kom näst sist i allt.

den som inte fick en partner
på gympan
och i det gemensamma skolarbetet.

alltid ett lite udda antal elever.

men den udda
var nästan alltid jag.

den som inte kunde räknas
(med...till...ifrån)
eller redan hade glömts bort.

kunde aldrig passa helt in
i deras så perfekta
kvadrater och linjer.

Schemat: så fulländat med sina fyra hörn.
allting spikat in.
en så perfekt liten karta
(av ingenting alls)
av livet och världen
att jag bara gråter.

allting så står där
så omöjligt fyrkantigt
så olösbart och oläsbart
som något pussel
med bara för få eller för många bitar
en gammal bok med halvrivna sidor

och jag inför raden:
mera ett slingrande finger
som alltid rör sig runt

dom med sina
så perfekta platoniska figurer
geometrier
och matematiska positioner

det som alltid stänger något
någon annan helt utanför

den om inte fick till ett jämnt tal
i sina steg

udda antal. inget helt-tal.

alltid något skev

för all denna inspikade perfektionen
av nästan inget alls

inser att livets egen sanning
aldrig är helt riktigt rät(t)
~~fraktaler euklediska snedsprång och fibbonacci~~

men vad hjäper det
för vi lever ju i fantakstik och storartad maskin
(samhällsperfektioner med milloner av experter)

allting som lever
måste ju passa dit in

för att få ens en chans
att kunna passa in i maskinen

för att ens få en chans eller plats
ibland alla dom andra

det är ju vad dom har sagt.

du måste sluta leva..
för att nån gång
kunna börja leva

det är ju vad dom har sagt

du måste nöja dig
med att bara överleva

här i denna så FANTASTISKA och brutala lilla värld

det är just vad dom har sagt

åt dig och mig

på gympan
och i skolarbetet

med sitt så jämna heltal
av elever

och i det förskräcklgia storslagna schemat

med sina sönderhuggna timmar
oslagna hjärtslag

allt det som inte riktigt kunde passa in
i deras gåtfulla mönster
och matematiska avhuggningmaskiner

och därför nog ändå inte ens fanns

ja det är just vad dom har sagt

åt dig och mig

med exakt allting
som dom inte någon gång har sagt

åt dig och mig

på gympan och i skolarbetet
med sitt så stolta antal elever

ja det är just vad dom har sagt

åt dig och mig




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-06 19:10



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Jag känner igen mig
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman