Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten dröm jag har

Jag har en liten dröm
En dröm om frid
Frid som ger glädje
i det djupaste inre

En dröm om äkthet
Äkthet och sanning
För visst vore det bra
Om vi verkligen sa
"Hur tänkte du nu?"
"Jag blev ledsen"
Eller
"förstår inte vad du gör eller varför!"

Varför?
Jag förstår verkligen inte varför
Man måste skada varandra så?
Jag har en liten dröm
Där ska kärlek,
Barmhärtighet och godhet
en gång stråla klarare
än maktens, girighetens
och det förhärdade hjärtats
sjuka karisma gör
I all sin korruption.

En fåfängd dröm,
jag vet,
men ljuvligt skön
ger drömmen hopp!
En liten dröm som blir sann
när vi inser att vi bara kan
nå målet tillsammans
När vi vänt egoismens begär ryggen.







Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-06 17:23



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En mycket vacker o hoppfull dröm
om att alla en dag ska följa Kärlekens
ström...
Då blev det slut på krig o våld o Egots begär...
o ett grönskande Paradis fick vi alla här
Detta blir ingen dröm eller blå utopi
den dag du o jag förenas till ett Vi...

Tack för en fin dikt!

2017-01-13

    carinamnm
Jag förstår textens "varför" och jag förstår din dröm! :) Jag har en likadan.
2017-01-07

    ej medlem längre
Den här var riktigt varm och sann
Bokmärker!
2017-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion