Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormorsmeditiation

Pyttesmå röda lingonprickar
i det skira ljusgröna

rårörda mormorsminnen
i mina havregryn
smeker mig vänligt inuti

skogens gröna mossmjuka famn
ger mig andrum

hemma.

© Maria Marängsviss, april 2016




Fri vers av Maria Marängsviss VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-08 01:33



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och smeksamt sätter du ord på fina minnen i denna dikt.
Du har ett melodiöst flöde i den här dikten. Orden går nästan att smaka på, om man tillåter sig. :)

Associerar till lingonpäron, till päronkräm med lingon. Och så till rårörda lingon på havregrynsgröt, som kan vara ett barndomsminne i sig.


2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Marängsviss
Maria Marängsviss VIP