Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Sebastian Brant:" Das Narrenschiff" (dårskeppet) 1494. debut för ordet grobian.


Krabbasnår
Krabbasnår
Opphämta
Snärjeväv

Daldräv
Gåsögon
Korndräll

Jag har tänkt på att jag skulle vilja kunna väva. Med ens minns jag hur jag råkade sy fast mig själv i en symaskin. Alltså helt utan flit av ren skär klantighet. Tröjan satt fast i maskinen o jag i tröjan. 13 år utan bh o utan t-shirt under. Hur skulle jag kunna ta av mig tröjan i slöjdsalen? När jag för de allra flesta var kille med undantaget för den jag var brådmoget kär i som övervägde kalla sig bög för min skull. Jag satt där jag satt tills syfröken ilsket hjälpte mig sprätta upp o utvisa mig från syslöjden för resten av grundskolan:” du är en kille du får gå till träslöjden o ställa till det!”

Så minns jag hur jag träffade min make genom historien hur jag sydde fast mig i maskinen. Hur berättelsen nådde hans hjärta på en usel asiatisk restaurang,( med andra ord- gå inte dit!) Vi skrattade så vi tjöt även grannbordet började skratta, med eller åt mig. Det är inte komikens grundpelare men väl farsens: att ha tingen emot sig. Någon minns kanske Charlie Chaplin, Papphammar o förstås Mr Bean.

Jag förstår att jag har haft tingen emot mig redan från början. Jag greppar pennor, penslar, mejslar bestick som en avig grobian o misstänker jag greppar mina partner likadant för att inte säga mig själv. Får jag överhuvudtaget tag i nåt i nån?! Jag har låtit det bli frågan utan svar.

Nu minns jag att min första livsönskan var att kunna trolla. Vävtypernas namn låter som magiska trollformler...
Prosa av i af apa
Läst 226 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-01-07 11:12Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Härlig story.

Du verkar trolla med din samvaro med tingen.
2017-01-12

  Magdalena Eriksson VIP
alltså jag skrattar och tappar röven i rabatten och får väl läsa igen så jag kommer igenom texten med förståndet i behåll. kuliga du full av missar i slöjden. jag själv rymde ut genom fönstret och fick onda ögat av fröken symaskin.
2017-01-08

  objekt3 VIP
jag tänker på nederdelen av ett kohorn välanvänt

2017-01-08

  petter rost VIP
En lite ny ton i mina öron – men fortfarande, ändå, en omisskänlig ismi! Denna säregna förmåga att se detaljer som var och en är lika stora som helheten som bär dem i sina kupade händer. De abrupta stegen över i en ny berättelse som till slut får fram viljan att kunna väva till önskan att kunna trolla. Litet blir till stort som blir ännu större – jag finner det vara en giltig kategorisering av din poesi, från det lilla till det stora!
Ja... stort att få läsa denna pärla ikväll, som Anya säger här. Nu kan jag gå i strid med sömnen.
2017-01-07

  AEQvist VIP
Jag tycker om hur Du bollar det diffusa könet, - bh, - pojke, - make, det gör det mer möjligt för människan att just bli människa i en tid då människan åter tycks gå förlorad. Textens form fungerar bra, den faller tungt ner genom gravitationen som styr och ställer med människans rörelser och blir på så sätt ursäktad, förlåten och vad skall då inte gälla människan själv ... och frågan utan svar har åtminstone en röst som talar det av vikt, med eller utan trollformler.
2017-01-07

  Anya VIP
Vilken humor du uppvisar. jag läser och ler. Ser bilderna framför mig hur du greppar din make och dig själv...som en grobian. vilket nöje att läsa denna pärla i kväll. tack för det.
2017-01-07

  svernbygrabben VIP
Vilt vevande ordmagi!
2017-01-07

    jaybird
Texten leker allvarligt utan att fastna i självömkan och den går med lätta steg över olika hinder.
Den är fylld av möjligheter och olika vägar att följa.
Mest uppskattar jag humorn mitt knivsticket:

" du är en kille du får gå till träslöjden o ställa till det!"
2017-01-07

    ej medlem längre
ha!
Så,

underbart DU
och bekant / tur-i-oturen- Tur!

hubba bubba & +
2017-01-07
  > Nästa text
< Föregående

i af apa
i af apa