Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi bara undrade... Om alla derra saker över himlen...


Vi bara undrade... Om alla sakerna på himlen...

Vi bara undrade...
om alla sakerna på himlen

var ett möte
som ett moln av hundra ballonger
ufonauter och tefat
stratosfärens söndervädrade (moln)satteliter
militära experiment
som nog måste ha gått
en aning lite snett
och dragit förbi just precis bara oss

kanske den atmosfäriska dånande klangen
av ett helt universum
likt en väldig klocka
bakgrundbruset av big bang
och supernovor
galaxernas fyrverkeri

eller det eviga spektaklet
i ett famntag
av kolliderande högtryck +/- lågtryck
explosionen
som just hade lösgjort alla färger
över himlakupan

kanske något hade skickats... upp dit
så att just vi
det skulle få se...
och ständigt undra
just vad det är.
och om det faktiskt ändå är..
vad vi nog tror
att det är.

just vad det är
(eller inte ens är)
och allting annat
som det nånsin kunde vara.

kanske det eviga mötet
på himlen
mellan åttatusen nödraketer
(gånger alla många hjärtslag
och nödställda armar)
som hade krashat samman just så precis
mot en endaste prick
upp över himlen

likt ett väldigt möte
med så många andra
nedkylda armar

ett famntag
så högt över världen
som om dom bara ju precis
hade famnat
tillsammans

exploderade samman
med tusentals andra
tillsammans
här nere på marken

ja även dom...
nog tittande upp
inför kölden och nöden
dessa själarnas himmelska glöd

och bara just bara undrar
vad dom själva har sett
på sin egen himmel

ja... vad som faktiskt har hänt

ett gemensamt SOS
(till/från så många andra)
eller ett UFO som bränt eller sänt
dessa själsliga eldiga bilder
upp över himlen
dånande igenom

på väg nu sedan dubbla evigheter
ut från en helt annan atmosfär
med sina egna små drömmande sinnen

där även dom just nu står
och bara tittar på
och nu alltid bara undrar

precis som vi gör

vad som faktiskt står skrivet på himlen
på deras egen

vi: på vår egen

vad som än stått där skrivet
på vår himmel

kanske miljoner
eller bara
två om två

kolliderar nu tillsammans som ett

en utsträckt bild
på någon annans (och vår egen) himmel

eller vi två
tillsammans
samman&blandat

bara landat och hamnat
just precis här

...där vi själva nu står

och tittar upp mot vår egen himmel

och nog för alltid kommer att undra

just vad som en gång
stod skrivet
där uppe på himlen




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-01-07 15:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ve dem som inte tillber vetenskapen.
2017-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman