Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skärp dig!


Intighet

- Kom ihåg att du är stark, sa hon
Då kändes det fint.
Nu känns det ihåligt.

AAALLLT är slumpens skördar, från Aristoteles och Platon till nuuuu…

Jag står inte uuuuut….

Denna medvetenheten om självet sliter mig sönder och samman…denna obegripliga komplexa verklighet av intighet…som lika gärna kan få ta slut…nu…eller fördrivas på Maldiverna med ett glas champange under palmerna...uppenbarligen...för somliga (vad faaaan är t ex Dubai...som inte ens nästan finns på riktigt ella')

I-lands-idiotens tankar och beteenden, vardagar och fest och leverne…

Gatubarnets förutsättningar och vingklippta drömmar, kampen om överlevnad, knappt levande…

Du går in på ICA och köper fredagsmys… Utanför sitter ”någon” utan namn och du reagerar inte ens om hen är på väg att svälta ihjäl eller om fingrarna är förfryst…aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!

Det är en människa!
Du är en människa!
Jag är en människa!

Bortom språket är vi hittills båda vid liv och må levande liv få leva till dess ålderdom tar ut sin rätt – PUNKT!

Föda finns åt oss alla, om somliga slutar slänga en sjuhelsickes massa av den och värme finns det gott om...här...

Jag står ta mig faan inte uuuuuuuuuuuuut…




Fri vers av Iamme
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-07 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iamme
Iamme