Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Hedlund fd.Langrath


Dagen lämnas till natten

I tidningen läser jag
att poeten är en arkitekt

Orden bollas över bordet
borde det vara mer provocerande
racketen träffar bollen
gång på gång
tills den studsar ner på bordet

Något behöver synas
den oärliga ärligheten
eller den ärliga oärligheten

Jag har skrivit om det förut
återkommande tema

Facebookfilmen
visar bara några
av alla möten
de viktigaste
finns i mitt minne

Idag var elementen kalla
badvattnet varmt
snön knarrade under
våra nya skor
solen tog sig genom molnen
innan vi gick ut i gråheten

Snart lämnar jag dagen
till natten
tacksam för alla människor
som fyllt och fyller
mitt liv med färg

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-01-08 18:15



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Att få vila ut
då på sin dyna
dagens händelser
syna, låta de jobbiga
tyna bort och de glada
färgernas bud alltid
alltid få bli ett med
nattens ljud...
Vilken skön
nattskrud!
*********
2017-01-10

  Linda CH VIP
En text som säger mycket!
2017-01-09

  Anya VIP
En mycket fin text om att uppskatta livet och känna tacksamhet. Jaa vi är nog arkitekter vi som skriver...tänker jag.


2017-01-09

  thyra
Ödmjukt och fint!
2017-01-08

  ULJO
Väldigt fint skriftat
2017-01-08

  Bibbi VIP
Gillar.
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP