Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven en tråkig, grå söndag i maj. En låttext.


Söndag - likt en marionett rör sig efter tråden

Jag är så trött på dagligt slit, allt det som måste göras
Händer inget nytt nu snart så kommer jag förstöras
För jag vill ha något mer, väntar på under som aldrig sker
Det känns som jag står still och det är inte vad jag vill

Alltid samma slit och har fastnat i min vana
Jobba äta träna sova - alltid samma bana
Men ska med någon slags finess ta mig ur denna tristess
Det känns som jag står still och jag vet inte vad jag vill

Allting låter för bekant ingenting är intressant
Ge mig lite pepp att ta mig ut ur denna depp
Tänk om jag kunde ta en paus från detta vardagslivskaos
Det känns som jag står still och det är inte vad jag vill

Frustration. Ändstation
Visa dig ljusning för jag har inte en susning
Om vart jag ska vem jag vill va
För det är söndag
Det är en sån dag
Imorn ska jag ta nya tag
Men idag så känner jag:

Ge mig en väg så ska jag gå den
Likt en marionett rör sig efter tråden
Alla dessa val ger mig allt för stora kval
Tänk om jag gör fel här i livet skådespel
Om man gjorde allting rätt skulle livet då va lätt?


Fridens liljor,
Fanny Gustafson
www.poetissan.se




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av poetissan.se
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-08 19:39



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Tänkvärda rader. Väl skrivet.
2017-01-15
  > Nästa text
< Föregående

poetissan.se
poetissan.se