Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ultrarapid

 

det är vid gårdsplanen de möts

virar utan andhämtning sina föresatser

          något varv

          runt brunnsvindans fäste

tvinnar avsikter

som när kullersten längesedan lades

          intill

 

bara minuter senare

stöter de ihop

flätar fingrar samman,

skotar passionens fock

enas

 

med skymningen och varandra

alldeles invid

Östra torps atlant

 

det är när kulingen blåser

och vindar tar fart

som strålglansen kupar sina händer

om deras kynne

 

            *

 

bedarra, du vind

invid våra öppna vatten

låt hamnen vila och vattnet avta 

om än bara för en stund


            *

ser du hur hennes underläpp skälver

när han mojnar intill


hur de näst intill hudlöst böjer sig

gäckar blåstens kvickhet

följer varandras åtbörder

ger sig hän

 

anar du anspänningen

under en skrovlig hand

som berör välvningens yta
 

bred dina vida segel

som en duk där motivet fångas

låt teckna deras drag

snabbt, som i en böljande

dubbelkroki



följ med penseln över deras konturer 
tills de stiger upp ur bilden


den är fylld av kontraster

 

©  Birgitta Wäppling, 8 januari 2017

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-08 20:13



Bookmark and Share


  Jeanne-Marie VIP
Jag älskar dina målande synonymer;virar, tvinnar, flätar. Din diktning känns som en akvarellmålning med snabba penseldrag. En diktarens Lars Lerin.
2017-01-09

  Maria Marängsviss VIP
Ömsint, lekfullt och bedövande vackert.

"tvinnar avsikter"

"flätar fingrar samman
skotar passionens fock"

...

Du lyckas med den svåra konsten att fånga kärlekens magi.
2017-01-08

  Fale Bure VIP
Underbart vacker text...bokmärks
2017-01-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP