Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Militär vokabulär: Tröskelhöjande åtgärder skulle stärka tröskeleffekten mot angripare.


Tröskelhöjande

I dagens tv-utsändning från Folk och Försvars konferens i Sälen, nämnde Försvarsminister Peter Hultqvist ordet Tröskelhöjande flera gånger. Alltså en åtgärd som skulle avskräcka eventuella fiender från att anfalla vårt land. Jag kom genast att tänka på en parallell. En synkronicitet sådan som är så rolig att jobba med som poet. Jag tänkte på på att även inom hälsovården är ju detta uttryck synnerligen relevant. Att höja tröskeln för sjukdomsalstrande faktorer är ju också livsviktigt. Alltså att införa fler hälsofrämjande åtgärder vore ju också en nationell angelägenhet.

 




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-09 15:25



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ack, dessa floskler och missbrukade ord makthavare svänger sig med. Det blir bara komiskt. Bra skrivet!
2017-01-09

    jaybird
Det var ord och inga visor från ministern!
Floskelhöjande på sin höjd.

Tack, Valter, för din uppmärksamhet.
2017-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP