Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag litar på Baudelaire

Det är stillsamt och lugnt här, men aldrig tyst.

Tusentals bin, getingar och humlor bildar tillsammans sin egna symfoni i jakt på nektar från nyponblommor, lupiner och liljekonvalj som står i blom.

Gräset blir den horisontella linjen och formar tillsammans med bergen, slänten och backarna en omgivning som bara finns i sagorna.

Någonstans bland trädkronorna är fågelsången en sanning och förblir ett faktum. Den avviker inte ens för natten utan närvarar timmen ut.

Om älvorna finns så dansar de på himlen här ikväll.
Tallen står i söderläge. Skogsgranen avundas silvergranens vackra grenar.
Solen begraver sig i trädtopparna, men alltsammans fortsätter leva.

En realitet som skänker lugn till själen.
Här ska jag leva.




Prosa av Patti Smith
Läst 339 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-01-09 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patti Smith
Patti Smith