Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKVALLERBYTTA DING DÅNG

 

Hon kastar fram frågor

som en idisslande

gnisslande papperstugg

 

svaren dissekeras i småbitar

analyseras i långa haranger

alltid med negativt resultat

 

hon tar en tunn tråd

spinner till nystan om andra

deras tillkortakommanden

 

utseende, fetma

skilsmässor, otrohet

dåliga ekonomi, sjukdomar

 

hennes egna negligeras

 

en människa som lider

av ett grandiost bekräftelsebehov

att vara medelpunkten

 

kamouflerar sin elakhet till omtanke

 

enstavigt svarar jag

låtsas ovetande om allt jag vet

det hon inte får veta

 

väl hemma andas jag ut

lyssnar till tystnaden

som vilar i varje rum

 

och tänker aldrig mer




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-10 17:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra beskrivet, men sådant vill man inte vara med om...det är så jobbigt...
2017-01-14

  Lars Hedlin
Huggande och stark i käsnlan
2017-01-12

  Margareta Wersäll
Mycket livfull dikt! Man ser och hör skvallerbyttan framför sig - hu!
2017-01-11

  KattenKin VIP
Åh gud så hemska dessa människor är, och det kryllar av dem kring jorden, inte ett kvarter kommer undan!
Sylvasst skrivet!
När jag tänker efter så tror jag att det är dessa människor som gjort att jag fått så svårt att ställa frågor.
Bra text som får en att känna och relatera.
2017-01-11

    ej medlem längre
Applåd för denna text, som säkert som januari träffar mitt i dart-tavlans röda!
2017-01-10

  Petter Wingren
Alltför vanlig händelse. Konsten att dissa allt och alla och därigenom dölja att du dissar dig själv. Det märkliga är att sånt skrammel får så mycket utrymme.
2017-01-10

  ULJO
KLOCKREN SANNING
2017-01-10

  M.Eta
Man får ta sats för att orka träffa sådana människor. Du träffar mitt i prick för vissa.
2017-01-10

    ej medlem längre
Det finns människor som äter vår energi för att själva känna sig levande.
2017-01-10

    Dan Myrbeck
Synnerligen träffande beskrivning!!!
2017-01-10

    Sefarge VIP
"Grandios Falskhet
Rostar.
Anspråklöshetens
guldkorn varar"
Godtänkt skrivet!
:)
2017-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP