Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVSPILLAN - tanka

Is i brytningstid

sjunger klagosång i moll

kvider av smärta

gungar under tunga steg

vak omfamnar levnadstrött




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-01-11 17:56



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Tung övertygelse utan framtid, en dystopi när allt gungar och går sönder. Den enda omfamning som ges den trötte är den iskalla vakens.
2017-01-17

  ResenärGenomLivet VIP
Smärtsamma ord om en tragisk händelse...mycket bra tanka...
2017-01-14

  Fem hjärtan VIP
Oj, den här grep tag ordentligt! Riktigt bra skrivet!
2017-01-12

  KattenKin VIP
Så vackert du fått till det i speglingen människa/natur, och dessutom med så få ord.
2017-01-12

  bittemi VIP
Så väl fångad smärta!
2017-01-12

  Blomma-Stjärna VIP
utan tvivel, här tar någon sitt liv - starkt och smärtsamt i vinterns tid

2017-01-12

  M.Eta
Is som brister har flera tolkningar här. Jag tänker nog på ljudet när isen går upp. Kan låta mycket och ansträngande. Roligt att få tänka på ordens betydelse.
2017-01-12

  Lars Hedlin
Stark i känsla
2017-01-12

  Rise Little One
Smärtan talas från varenda rad...
2017-01-12

  ULJO
Starkt och förlösande. Väl fångst
2017-01-11

    ej medlem längre
konkreta bilder, vackra, med flera våningsplan, eller som nån sa här, under/övertexter finns för läsaren att ta in...och det är poesi.. applåd! tack.
2017-01-11

    Dan Myrbeck
Bra!

Kan även tolkas som IS...
Vak kan vara nattvak...
2017-01-11

    Sefarge VIP
Vakan med nattvaken
Kan vara tunga pass
Ibland!
:)
2017-01-11

    ej medlem längre
Orden skriker av smärta.
2017-01-11

  Marianne Räf
Som jag känner det, just, nu.
Bra fångat !
2017-01-11

    Jag är fan större än Sartre VIP
Det är svårt att formulera mycket undertext i få ord. Du gör det bra!
2017-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP