Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemod i vintern

 

Dagar kan vara

oändligt blå

under seglande moln

och sol

 

Dagar kan vara

bara så grå

som multnande löv

från i fjol

 

Vore det så

att allting var gott

bara vädret var

fint och i lag

 

kunde jag kanske

bättre förstått

mitt vemod

just i dag

 

när regnet slår

mot rutor och vägg

och vinden är

kall som is

 

Men vore det vackert

och sommar nu

mådde jag nog

på samma vis

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-01-11 09:22



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Bra Peter :-)
2017-01-31

  Johan Strömstedt
Det finns ett vemod i din text. Väl avvägt
som det dessutom är skulle texten läsas med toner från Jan Johansson i bakgrunden. fint!

2017-01-14

  Minkki VIP
instämmer - vemod har sitt eget väder
2017-01-13

    ej medlem längre
Mästerligt vackert!
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP