Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FURIOSO - tanka

I grön katedral

står fura rak, gran så tät

på mossans matta

storm spelar furioso

skapar en ton av fruktan




Bunden vers (Tanka) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-01-12 17:14



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Vi påverkas av vädrets lustspel på gränsen till vansinne. Förtätad kraftdikt.
2017-01-17

    ej medlem längre
Dina ord bildar en sån rikedom av bilder och stämningar. Naturens krafter kan vi inte stå likgiltiga inför.
2017-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
Naturens musik är mäktig...härlig dikt...
2017-01-14

  bittemi VIP
Natur musikaliskt drama! Bra gestaltat!
2017-01-13

  Fem hjärtan VIP
Du har fångat dramatiken i din fina Tanka
2017-01-12

  KattenKin VIP
Wow vilken maffig tanka,
riktigt stämningsfull!
2017-01-12

  M.Eta
Fin skriven tanka, alltid otäckt när vinden viner runt knuten.
2017-01-12

    ej medlem längre
kraftfull rubrik, mäktig metafor i första raden, och den häftiga stormen med den utmärkta synonymen för häftig - stärker ytterligare diktens strama uppbyggnad. hela dikten, kan ses som en person iklädd en grön dress, rak i ryggen, stående på en matta samtidigt som en temperamentsfull blåst går genom kroppen... men det är ju min högst personliga och kanske fantasibetonade tolkning av poemet. en mycket mycket fint målad tavla, jag gillade den på stört!! tack.
2017-01-12

    Dan Myrbeck
Ja, det är lätt att hamna
i blåsväder..
2017-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Att inte veta om man kan stå kvar eller ryckas upp med rötterna!
Bra skrivet.
2017-01-12

    ej medlem längre
Dramatiska känslor.
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP