Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storm

Vinden målar snabba penseldrag över takpannorna
Hukande björkar flämtar till och längtar till lövsprickning.
Trädgården sover med vitt täcke
Dolt för ögat ler kylan åt de stumma brevlådornas väsen.
Tålmodig väntan präglar båtar på rader i mörk hamn
Kaknästornet kastar ett öga på Lidingös vilande kropp
Allt kastas runt
Virvlar upp
Faller
Kura du människa tryggt i natten
Striden är inte din att ta
Lyssna till lågtryckets raseri
Imorgon har stormen slagit sig trött
och moloken vandrat österut...
Hör du krokusen som gräver sig ur sin cell?
Ser du fågeln som läser sina noter inför sin första konsert?




Fri vers (Fri form) av Figge
Läst 263 gånger
Publicerad 2017-01-11 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Figge
Figge