Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaknatt

Sömnen gick förbi vårt hus i natt

utan att stanna upp

grannarna strömmade ut på gården

tände grillar, pekade ut stjärnbilder

skratten ekade mellan husen

 

Jag satt naken i köket

med släckta lampor

följde Andromeda och Plejadernas gång

över himlavalvet

rösterna från skuggorna

som pekade finger, tända eldar

ekade i mitt huvud

 

Tillbaka i sängen

med blicken i taket

såg jag stjärnhimmeln rusa

leka tafatt med månen och jorden

eldarna släcktes

portarna slog igen

och när varje lägenhetsdörr var låst

somnade jag med blicken på din sovande gestalt

 



Fri vers av Iréne S Räisänen VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-12 07:28



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härlig inledning på din text....och slut raden glöder av kärlek . underbart
2017-01-13

    carinamnm
Om allt som kan ske mellan dröm och vaken verklighet. Snyggt!
2017-01-13

    Peter Söderqvist
Fantastisk text, surrealistisk i gränslandet mellan vakenhet och sömn.
Tack!
2017-01-12

  Anya VIP
Denna tyckte jag om...lite magik realism på något vis. Bra!!!
2017-01-12

  alicja lappalainen VIP
Kontrast mellan rymden och fyra väggar, mellan tystnaden och röster, mellan, inne och ute. Det vakna tillståndet förenar skillnader.
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Iréne S Räisänen
Iréne S Räisänen VIP