Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oxtorgsgatans serenad

Gatan ligger nedanför
öde sedan en tid
blomman som du fick
för kärlek och frid
En grusväg emellan oss
och massvis med vin
vi drack nätterna igenom
du var mjuk och fin

Det var ganska länge sen
som vi bodde här
jag och min stora kärlek
sommaren inga besvär
Känslorna de föll så hårt
som rosen utan svar
ville följa med till himmelen
men blev på jorden kvar

Nu sliter stormen sönder
det vi en gång haft
minnena de för mig bort
till sommarlovets hallonsaft
Vi var ganska unga den gången
och förälskade som få
du kysste mig på gräsplanen
ingen av oss ville gå

Vi hade vackra tankar
det rådde stillsam frid
varandras vackra själar
och vi hade gott om tid
Min kära sov mot mitt bröst
där solen värmde gott
aldrig har jag känt så starkt
och ljuvlig kärlek fått

Gatan ligger nedanför
öde sedan flera år
blomman som du fick
den läkte dina sår
En cykelväg emellan oss
och massvis med te
vi drack nätterna igenom
och du ville bara le

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 850 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-01-17 03:42



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, dessa minnen som sitter kvar...fint skrivet...
2017-01-21

  Ingrid Trolle
Härlig ungdomskärlek
2017-01-18

  StinaJ VIP
Så fint diktat om kärleken. Berörande.
2017-01-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tid så rar genom
läsar´n far och tar
och länge där
blir kvar...
2017-01-18

  Anya VIP
Härlig om ungdomstiden.
2017-01-17

    Dan Myrbeck
Minnen som
berör sinnen.
2017-01-17

  Niliboy
Fina vindrinkarminnen. Platsar i folkrörelserna akiv.
2017-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Bitterljuv berättelse, om kärlekens ungdom och odödlighet, som berör inombords.
2017-01-17

  Marita Ohlquist VIP
En svunnen tid som efterlämnat ljuvliga minnen!
2017-01-17

    ej medlem längre
En text som griper tag.
2017-01-17

    ej medlem längre
Så vackert om den där kärleken som är odödlig till sin natur.
2017-01-17

  aol
Underbart djupt berörande skaldat just så där upplevde man själv sin första kärlek
2017-01-17

  Marja-Liisa Koski VIP
Tycker mycket om denna dikt!
ML
2017-01-17

  H.C.B
Fy fan vad ja ÄLSKAR DIG
2017-01-17

  Marianne Räf
Vackert!! Gillar denna jättemycket !
2017-01-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO