Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känsligt läge

Jag får ibland när jag skriver här

att läsaren kan få ett intryck

att man är beskäftig

när man riktar strålkastaren

mot något akuellt samhällsproblem

Och att vissa kan känna sig träffade

Jag kom att tänka på detta

när jag lyssnade till Känsligt Läge

med Per Naroskin i radions P1

Gränsen mellan beskäftighet och engagemang

belystes där

Att lämna lappar i grannens brevlåda

eller i tvättstugan

för att påpeka fel och brister

kan skapa lång fiendskap

Det här problemet är värt att reflektera över

Ska jag framföra min åsikt och därmed riskera

att trampa någon på tårna

eller ska jag strunta i detta

för att försöka skapa den ordning

man vill ska råda ?




Övriga genrer (Kåseri) av Valter Örn VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-12 13:40



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, nog märker man ibland av dessa "känsliga" personer. Men vem bryr sig. Låt dem hålls.
2017-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP